Regenwaterput plaatsen

Heb je een professional nodig voor het plaatsen van een regenwaterput? Bij Y.D.C. kan je rekenen op een correcte installatie van elke regenwaterput.

Regenwaterput plaatsen

Waarom een regenwaterput installeren?

De natuur biedt ons gratis water in de vorm van regen. Waarom zouden we dat niet optimaal benutten? Het plaatsen van een regenwaterput is een investering in de toekomst: voor uw portemonnee én voor de planeet.

Het plaatsen van een regenwaterput is een belangrijke beslissing en vereist de juiste handen en expertise van een professional.  Y.D.C. is uw betrouwbaar vakman voor alle grondwerken in regio Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Contacteer ons en ontdek hoe wij jouw project realiteit maken. 

De voordelen van een regenwaterput

Met de onzekerheid rondom onze watervoorraad, is het tijd voor slimme keuzes. Kies voor een waterput, het antwoord op kwaliteit en duurzaamheid. Het plaatsen van een regenwaterput brengt onder andere volgende voordelen met zich mee: 

Besparen op de waterfactuur

Door regenwater op te vangen en te hergebruiken, vermindert u uw afhankelijkheid van leidingwater. Dit betekent een aanzienlijke besparing op uw waterfactuur.

Milievriendelijk

Het hergebruiken van regenwater vermindert de belasting op onze waterreservoirs en helpt bij het behoud van dit kostbare natuurlijke hulpbron.

Zachter water

Regenwater is van nature zacht. Dit betekent minder kalkaanslag en dus een langere levensduur voor uw huishoudelijke apparaten.

Hoe werkt een regenwaterput?

Een regenwaterput vangt het water op dat op uw dak valt. Via een systeem van goten en buizen wordt dit water naar de put geleid, waar het wordt opgeslagen voor later gebruik. Met een pomp kunt u het water vervolgens naar uw woning leiden.

Regenwaterinstallatie

Welke soorten waterputten zijn er?

Kunststof put: Een regenwatertank uit kunststof is een duurzame oplossing en is makkelijk te installeren. Het vereist in het algemeen weinig onderhoud en is vaak goedkoper in aanschaf, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor diegenen die een goedkope oplossing zoeken.

Betonnen put: Betonnen waterputten staan bekend voor hun robuustheid en capaciteit. Ze bieden natuurlijke isolatie, waardoor het water minder vatbaar is voor temperatuurschommelingen, en zijn ideaal voor grotere eigendommen of commerciële toepassingen. Hoewel ze doorgaans een hogere kostprijs hebben, bieden ze op de lange termijn een duurzame en milieuvriendelijke oplossing.

Regenwaterinstallatie

Y.D.C. Construct - Uw partner in het plaatsen van regenwaterputten

Vakmanschap

Bij Y.D.C staan we garant voor een vakkundige plaatsing en installatie van elke waterput. Met ons team van experts zorgen we steeds voor een correct en duurzaam eindresultaat. Enkel zo kunnen onze klanten jarenlang genieten van hun investering.

Betrouwbaar

Niets is zo vervelend als weken te moeten wachten op een realisatie of onverwachte kosten op de eindfactuur. Y.D.C. zorgt voor transparante communicatie zodat u steeds op de hoogte bent van elke verandering. Bekijk onze realisaties of reviews en ontdek waarom klanten steeds opnieuw voor ons kiezen.

Goed om te weten en extra informatie

Hoe vaak moet ik mijn regenwaterput reinigen?

Dat is afhankelijk van het type waterput en kwaliteit van het water. Over het algemeen moet je een regenwaterput jaarlijks reinigen als deze geen filter heeft.

Wat is de gemiddelde levensduur van een regenwaterput? 

Gemiddeld gaat een regenwaterput 20 tot 30 jaar mee. De levensduur wordt onder andere bepaald door het type materiaal en de kwaliteit van het materiaal.

Is een regenwaterput verplicht?

In bepaalde gevallen is het verplicht om een regenwaterput te plaatsen.  Wie een woning bouwt of grondig renoveert, kan dus verplicht zijn om een regenwaterput te installeren.

Hoe groot moet mijn regenwaterput zijn?

Voor een eengezinswoning die nieuw gebouwd of herbouwd wordt en groter is dan 40 m², is een regenwaterput van minimaal 5000 liter vereist. Het is echter mogelijk om voor een grotere capaciteit te kiezen. Voor meer informatie kan u terecht bij het VMM

De kostprijs van een regenwaterput

De prijs van een regenwaterput hangt af van meerdere elementen. Allereerst is het type materiaal bepalend voor de kosten, zo zijn putten van kunststof doorgaans voordeliger dan die van beton. Ook de omvang en opslagcapaciteit van de put spelen een rol in de prijsbepaling: een groter reservoir komt doorgaans met een hoger prijskaartje. Andere variabelen zoals de installatiecomplexiteit, de geografische ligging van uw eigendom, en eventuele extra toevoegingen kunnen de totale kosten beïnvloeden.

Geniet nu van een duurzame investering

Y.D.C. is dé professionele aannemer voor het installeren van uw regenwaterput. Contacteer ons en laten we samen jouw project vrijblijvend bespreken.

Wij zijn actief in de volgende regio's: 

Antwerpen

Oost-Vlaanderen

 Aalst – Brakel – Gent – Geraardsbergen – Herzele – Oosterzele – Wetteren Zottegem

Vlaams-Brabant

West-Vlaanderen